Bekledning i barnehagen


Riktig påkledning er viktig for at barn kan trives ute i alt slags vær.

Derfor har vi laget en liten link som gir dere noen gode tips om hva slags klær barna trenger i barnehagen.


Mange foreldre tror de må handle så mye klær :)


Dette er feil! 

I barnehagen trenger dere kun smarte lekeklær til barn. 
Dette er enkle klær som barn kan løpe, leke, klatre, krype, klisse, klasse i uten å bli varm og våt, kald eller klam. Barn  trenger primært tynne vindtette og vanntette/vannavstøtende klær. Barna trenger joggesko, gummistøvler og kanskje et par vanntette sko i overganger. Sandaler på sommer - de er fine innesko på vinteren. Det er joggesko også. 
Det er masse flott brukt barnetøy å få kjøpt billig. Viktigst er det nok at barn trenger gode sko. Under trenger barn klær som de kan bruke inne i dressen, utebuksa, utejakka eller regntøyet. Blir det kaldt ekstra trenger barnet genser, flis eller ull. Reserveklær må ligge i hylla i barnehagen slik at barnet kan skifte hvis han/hun blir våt. Klærne skal barnet klare å ta på/av selv hvis mulig. Tenkt på det når dere handler. Gjør det enkelt for småen hvis mulig:) Det ligger mye mestring i "Å KLARE SELV".

HUSK: 
Barn i barnehagen trenger vind og vanntette klær. 

Barn trenger flere tynne lag med ull og bomull fordi det er lufta mellom kleslagene som er viktige for at barnet ikke skal fryse. 

Barn trenger å kunne bevege seg i de klærne de har på, derfor blir det viktigere å ha noen tynne vanntette helårsdresser utenpå og bruke ulltøy / ullflis under. 

Ulltøy har en isolerende effekt, selv om ungene er våre holder det på varmet. 

Ullsokker i skoene er viktig - skoene må være store nok til at ungene kan bevege tærne selv med ullsokker. 

Frosne tær, og frosne unger har det ikke greit, det er vondt å fryse!


Webløsning fra WebSys