Barnehagene:  Kattekleiv |  Villamoen  |  Trolldalen |  Sætrebo  | 
Kontakt oss
Postadresse: 
Kattekleiv barnehager as
Postboks 46
3671 NOTODDEN

Daglig leder:
Inger Lise Wølner
tlf: 90968719

Trolldalen tlf: 98 23 37 03

Kattekleiv tlf: 98 23 37 01

Villamoen tlf: 98 23 37 02

Sæterbo tlf: 98 23 37 05Dagliglivet


En vanlig barnehagedag

Barnehagene våre åpner kl.06.45.                                                                               

(Ved behov, åpner også tidligere) Tidlig på morgenen legger vi vekt på rolig  lek i barnehagen. Noen unger liker å ligge på sofaen og slappe av og kose seg litt, andre vil gjerne leke, tegne, spille eller drive med rolige morgen aktiviteter. Det er godt for nye barn å komme til barnehagen når det er rolig og oversiktlig. Vi syntes det er viktig at ungene får en liten oversikt før den mere aktive utadvendte leken kan starte for fullt.

Frokost fra ca.kl.07.30 til kl.08.45.                                                                                           

Vi forsøker å ha et Vi er opptatt av å ha et koselig frokostbord, med ulike brødsorter, og et sundt og variert påleggs sortement. Vi er opptatt av at ungene kan få smaken på ulike påleggslag og ulike grønnsaker som tomater, paprika, agurker med mer. Barn med allergier, diabetes, barn som av ulike årsaker ikke kan spise ulike typer matvarer, barn som ikke skal ha svinekjøtt med mer, får narurlig nok velge andre typer matvarer og kjøttvarer. Frokosten vår skal være en hyggestund, der foreldre er hjertelig velkommen til å sitte med oss. Kaffe og te finner foreldrene selv på kjøkkenet, og kopper finner de i skapet - det er hyggelig når foreldre har litt ekstra tid i en ellers travel hverdag. De ansatte betaler også matpenger, og ofte kommer de litt tidligere på jobb for å spise sammen med ungene før en ny og aktiv arbeidsdag starter opp.

Morgensamling har vi ca.kl.09.15.                                                                                                      

Morgensamlingen er en samling som er knyttet til dagen i dag. Vi synger, leker, og samtaler om de ulike aktivitetene, verkstedene og de daglige gjøremålene som ungene kan velge å være med på. SANSEMOTORIKK, DRAMA, KREATIVITET, NATUROPPLEVELSER og mye mer, preger barnehage hverdagen vår. Vi er opptatt av at det skal være meningsfult og for barn og voksne å være i barnehagen. Unger og voksne skal være sammen i et "lekende og samtidig lærende" fysisk ute- og innemiljø. Med et spesielt fokus på HUMOR OG GLEDE, skal vi sammen sette farge på hverdagen vår.

kl. 11.00 spiser vi Lunsj (De små spiser når det er naturlig i forhold til leggetider med mer)

Hver mandag er det varme rundstykker, tirsdager og fredager er det varm mat som fiskekaker, lapskaus, lasagn, hyrdepai, tomatsuppe med makaroni, kjøttkaker med mer. Det er viktig for oss at mat er noe vi lkan lage sammen med ungene, det er trivelig, og det ligger så mye læring i å være med, måle og dele, og ikke minst finne ut hva slags ingredienser som hører til. Smake underveis er endel av det å lage mat. God lukt skjerper apetitten. Enkelte barn ønsker seg faktisk varm lunsj hver dag. Onsdag er det matvareleveringsdag, denne dagen spiser vi ferskt brød med masse deilig pålegg.

Etter mat er vi ute, inne eller vi fortsetter med aktiviteter og gjøremål vi holdt på med før vi spiste mat. Sangsamlig og morrosamlinger ute, lesestunder og dramalek eller dans er også morsomt på ettermiddagen. Det kan også være deilig å bare ligge på en madrass å få høre på en lydbok

kl. 13.30 serverer vi igjen litt mat og frukt til ungene.

De ungene som skal ha ekstra lang dag tar seg ofte et knekkebrød. Babyene og småbarna våre spiser gjerne et middagsglass på denne tiden. Foreldrene gir oss gjerne beksjed om hvem som skal ha ettermiddagsmat om morgenen. Endel unger får mat på ettermiddagen daglig. Dette fordi vi vet at ungene vanligvis ikke blir hentet før ca kl. 16.00 eller senere. Da trenger små som oftest små kropper litt ektra energi.

Kl. 16.30 stenger barnehagen for dagen.  (Vi kan holde åpent lenger dersom behov for dette).


Torsdag er turdag.                                                                                                                     

Da har barna med seg sekk med, niste, noe og drikke på, og kanskje en liten "godbit" som; rosiner, kjeks, tørka frukt eller lignende. IKKE GODTERI.


Informasjon om barnet.                                                                                                             

Det er viktig for oss i personalet at vi skal ta vare på barnet deres slik dere ønsker det. Det er derfor fint om dere kan levere en liten lapp / sende e.post til oss med eksempelvis barnets sovevaner, bruker barnet sutt, har det noen allergi eller er det noen andre ting som er viktig for at deres barn skal få en best mulig barnehagehverdag.

Barnas perm.                                                                                                                          

Alle barna har sin egen perm hvor de setter inn bilder, referat fra turer, matlaging eller bare fra dagliglivet i barnehagen. Denne permen følger barna gjennom hele barnehagetiden, og barna får den med til odel og eie når de slutter i barnehagen.


Sanseopplevelser.                                                                                                                          

Små barn opplever verden gjennom, smak, lukt og ved å ta og føle på ting, være i opplevelser, prøve ut nye ting å få "gjøre selv". Alt er nytt og spennende for de som er små! Det er viktig at også de voksne er en del av barnas opplevelser, at de er med barna og sanser sammen med de. Voksne som deltar i det aktive samspillet med barna, gir ungene nye muligheten til å lære seg sosiale ferdigheter, alene og sammen med andre barn og voksne. De voksne skal delta aktivt i barnas lek, og være der som et naturlig "klatrestativ".


Nærhet og omsorg er meget viktig i arbeidet med de minste barna. Det nære samspillet mellom barn og voksne foregår gjennom hele barnehagedagen, på stellebordet, i påkledning og selvfølgelig i lek og samspill. 


Vi har et referanseområder i skogen. Her kan vi ha sansemotorisk "trening", klatre, krype og ake om vinteren. Barna skal også bli kjent med ulike materialer som finnes i skogen. Vi tar med det vi finner tilbake til barnehagen, og bruker det i formingsaktiviteter eller i lek.

I tillegg kommer selvfølgelig årets gang, med høsten, juleforberedelser, karneval, påske osv.
Formingsrommet vårt vil bli mye brukt. Her vil maling, lim, ark ++ være tilgjengelig for barna til enhver tid, slik at de kan lage masse fine bilder de kan ta med hjem, eller sette inn i permen sin.

 

Webløsning fra WebSys